Mickelarsson.se

Mickelarsson.se
©Mickelarsson

torsdag 12 januari 2017

Vad är det konstigaste jag har krockat med? Man tror knappt det är sant.

Inledning

Idag är det återigen en torsdag med tillbakablickar, bjuder på lite bilder och även en riktigt rolig historia om en krock som jag gjorde i ungdomens dagar.

Krocken

Detta äventyr utspelar sig hösten 1990 (tror jag), jag låg i lumpen i Falun och var på väg hem därifrån. Vi var ett gäng på tre eller fyra stycken som turades om att ta bilen mellan Malung och Falun. Jag kommer ihåg två stycken och det var Stefan Böris och Britt Björn Eriksson, det kan ha varit en till, jag minns inte riktigt det är ju trots allt några år sedan. Hur som helst så var vi på väg hem och det var min vecka att ha bil.

Hemresan gick bra och jag skulle skjutsa Björn till Grimsåker, kommer inte ihåg om jag redan hade lämnat av Stefan eller inte. Det hade börjat bli mörkt ute och när vi kom åkande över viadukten så mötte vi en bil som blinkade med helljuset och jag tänkte: -Vad fan håller han på med, ska han.......
mer hann jag inte tänka förrän det small till som tusan. PANG! 
Det flög kartongbitar och brädor åt alla håll och jag slängde mig på bromsen.
Bilen stannade ganska snabbt då vi inte körde så jättefort. Mot bilen kom en dam rusande och skrek NEJ, NEJ, NEJ.....  

Det visade sig att jag hade krockat med en bokhylla. 
En kvinna och en man hade åkt från Vansbro till Malung för att gå på möbelrea på Mio. Dom hade fyndat en jättefin bokhylla som jag nu hade gjort skrot utav. Kvinnan grät och mannen var både arg och ledsen.
Bilen som jag hade just den här veckan hade jag dessutom lånat, det var inte ens min bil. Kylaren var sönderslagen, ena framlampan intryckt och huven upptryckt och sned.

Hur kunde jag då krocka med bokhyllan kanske du undrar nu? Paret som hade köpt den hade lagt den på en släpvagn som inte hade någon baklem och dessutom så hade dom inte surrat fast den.
Inte nog med att dom fick bokhyllan i fler delar än dom klarade av att bygga ihop, dom fick även betala för skadorna på bilen som jag lånat. Detta på grund av att inte lasten satt fast. 
Jag funderar på bilisten som bländade mig med helljuset, Om han inte hade bländat mig så hade jag nog haft en större chans att upptäcka bokhyllan, det är inte alltid bra att varna på det sättet tydligen.

Idag kan man bjuda på historien och skratta åt den, men man kan ju tycka lite synd om paret från Vansbro som åkt alla dom milen för en trasig bokhylla, som även fick betala bilskadorna.

Vill passa på att tacka alla fantastiska läsare av bloggen, ser att jag har passerat 10.000 besökare. Underbart!

Nu kör vi lite gamla bilder.

Tack för att ni tog er tid!

Anthony Hösten 2005

Alexander Sommaren 2012

Lek på studsmattan sommaren 2012

Alicia poserar. Sommaren 2012.

Alexander 2012


Julen 2012

Julen 2011

mars 2012

I februari 2011 var det gott om snö.


Idag är det exakt ett år sedan jag fick träffa Johan Ryno.

Vi avslutar med lite humor.

😄Inga kommentarer:

Skicka en kommentar