Mickelarsson.se

Mickelarsson.se
©Mickelarsson

torsdag 5 januari 2017

Dålig start på nya året


Inledning

Sitter och väntar på semifinalen mellan Sverige och Canada i JVM och passar på att göra ett inlägg.
Bara hoppas att jag orkar, känner att febern stiger nu under kvällen/natten.
Dagens inlägg handlar om förkylningar, biobesök, träning och citatet. Har ändrat lite i bloggen och lagt till rubriker innan varje kapitel så kan man välja själv vad man vill läsa. Förhoppningsvis så vill ni läsa allt men vissa gillar t.ex inte att läsa om träning så då kan enkelt man skippa det om man vill.
En annan nyhet är att jag slänger in ett roligt/tänkvärt citat i slutet av varje inlägg.

Förkylning

2017 kunde ha börjat bättre, jag har dessvärre dragit på mig en förkylning. Det var väl egentligen bara en tisfråga då fler i familjen redan varit sjuka. Det började så smått i tisdags men jag valde ändå att jobba på tisdagen vilket jag nog inte skulle ha gjort. Idag har jag varit nästan helt orörlig och hostar så att det känns som om lungorna skulle hoppa ur ibland.
Man kan visserligen se det som så att om året börjar så här så kan det bara bli bättre.

Bio

I måndags var hela familjen till Mora på bio, vi såg filmen sing, den var helt ok. Mycket sång och musik men det hörs ju nästan på namnet. Alicia tycke att den var superbra, en av de bästa filmerna hon sett. Pojkarna tycke nog också att den var ok men jag tror nog att dom hade fått välja så hade dom valt en annan film. Jag har lovat att dom ska få välja en film som vi ska åka på. Pojkarna fick ett varsitt biopresentkort i julklapp, suverän julklapp tycker vi, jag tycker nog att man skulle åka på bio lite oftare egentligen.

Träning

När jag summerar mitt träningsår så har jag 2016 gjort 201 pass styrketräning och det får väl räknas som riktigt bra. Alla pass har väl inte varit 100%-iga men jag har varit där och jag har gjort mina pass. Jag har haft några mål med min träning: Att må bra i kroppen, all klara 1000 pass på 5 år och att först klara 100kg i bänkpress och sedan 110kg. två av målen är uppnådda.
110kg klarade jag i höstas och kroppen mår bra även om den bär på något kilo för mycket. Det beror på att det finns för mycket gott att äta och disciplinen att ta tag i det har inte varit den bästa.
Det tredje målet är inte så långt bort, under de senaste 4 åren har jag 802 pass (japp, jag räknar). När jag summerar 2017 så hoppas jag att det ska vara klart.
Jag har hittat en tabell för hur mycket man ska lyfta för att räknas som medel, vältränad m.m och enligt den så ligger jag bra till. Tabellen hittar du längre ner.  Väger ca 72Kg. Det finns även listor för marklyft och knäböj men där ser det inte så bra ut p.g.a mitt dåliga högerknä, kan inte köra dessa övningar annat än med väldigt lätt belastning.

Nästa inlägg

I morgon blir det #TBT #Throwback Thursday. Då blir det lite bilder som är något år gamla.
Åldersnoja, har du det? Är du rädd att bli äldre och mår du dåligt av det?
Tänkte ta upp lite om mina tankar runt det i kommande inlägg ( inte i TBT utan det efter), stay tuned!

Dagens citat

Den tid som har gått kan vi inte få tillbaka, men vi kan lära av den.
Framtiden är ännu inte vår, även om vi planerar för den.
Vår tid är nu. Vi har bara idag
Charles Hummel, författare


Ryno stannar 3 år till i FBK

Styrka bänkpress (klicka för större bild)

Världens bästa bröder?

I väntan på filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar