Mickelarsson.se

Mickelarsson.se
©Mickelarsson

måndag 23 januari 2017

Alicias stora dag, handbollsmatch i Nås.

Nu blev det så här igen att det blir flera täta inlägg och nu har det gått en och en halv vecka sedan jag skrev. Så här kommer det dock att se ut framöver, skrivandet sker när tiden och lusten finns.
Skulle vilja passa på att rikta ett stort tack till alla läsare, jag trodde att bloggar höll på att dö ut. Det verkar dock som om det finns en del intresse kvar då jag har haft över 250 (unika) besök på mitt förra inlägg. I Snitt ligger jag annars runt 170-180 pers/inlägg. Jätteskoj, det ger inspiration att skriva.

Denna gång kommer det att handla om Alicias lördag i Nås. Hon spelar ju handboll i Malungs IF och har gjort så sedan i höstas. I helgen hade dom alltså chansen att spela en Cup. Alicia har inte pratat om något annat under en hel vecka, hon var supertaggad.
16 förväntansfulla tjejer samlades utanför Jofahallen i Malung för samåkning till Nås. Väl framme så började nerverna komma och Alicia hade svårt att vara stilla, detta var ju hennes första matcher någonsin.

Laget samlades i sitt omklädningsrum och bytte om till matchställen. Malung hade delat upp sig i två lag då dom var så många. Bra tycker jag, då får alla spela mer.
Det var nu dags för första matchen, laget värmde upp och in kom motståndarlaget. Jag såg direkt att detta inte skulle bli lätt, tjejerna i andra laget måste ha varit både ett och två år äldre. Dom var mycket större än Malungslaget. Alicia som är en av de minsta i laget fick det inte lätt.
Man fick aldrig se några poäng men Malung gjorde bara ett mål i matchen och andra laget 12-13 mål.

Efter första matchen kom Alicia springande till mig och pojkarna och jag tänkte direkt att hon skulle vara ledsen för att det inte hade gått så bra. Hon förvånade mig med att bara fråga efter en smörgås.
- Hur gick det? frågade jag.
-Bra! Svarade Alicia kort.
Hon satt en stund och åt sin smörgås sen sprang hon bort till sitt lag igen.
Dags för match nummer två.

Om första matchen var svår så var denna än värre. Malung lyckades inte göra något mål alls och fick nog 14-15 mål mot sig. Inga reaktioner från Alicia denna gång heller mer än att hon var sugen på nästa match.
Tredje matchen började och nu hade tjejerna hittat sitt spel som inte alls hade fungerat i de första två matcherna. Malung lyckades göra 5 mål och motståndarna 8-9 st. Det såg mycket jämnare ut nu, trots att även detta motståndarlag var betydligt större än våra tjejer.
Alicia startade som målvakt i denna match och inledde med en trippelräddning, hon tog ytterligare två skott men sedan fick hon släppa förbi sig några mål.

Sista matchen såg ut som den innan och tjejerna kämpade bra men i slutändan blev det ännu en hedersam förlust.

Jag måste berömma tjejerna för deras kämpainsats och framför allt deras sätt att tackla förlusterna på. Bara glada miner och en vilja att spela ännu mer.
Jag hade en ganska negativ inställning till alltihopa först, tänkte att dom har inte spelat så länge och kommer att förlora alla matcher. Alicia kommer att vara ledsen och framför allt: jag kastar bort en hel dag i Nås!
Nej, en smäll skulle man ha haft som bara tänker negativa tankar och på sig själv, detta var ju Alicias stora dag.
Att se glädjen hos Alicia ute på planen, att se hur hon inte brydde sig alls om resultat i matchen, att hon bara ville spela oavsett poäng och mål, det gjorde hela min dag. Hon är en fantastisk liten tjej som har så mycket glädje och livslust i sig. Jag måste försöka ta tillvara mer på hennes enorma utstrålning och sätta mig själv längre bak i prioriteringen, det är ju Alicia (och pojkarna) som gör att jag mår bra. Nu ska jag gå och skämmas lite.

Tack för att ni tog er tid!  Bilder och filmer finns här nedanför.

I väntan på avfärd, energinivå 100%

Strax innan första matchen

Ombytt och redo för match 2
Hemresan, 0% energi. Påfyllning pågår.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar